понедельник, 15 сентября 2014 г.

Французські булочки с заварним кремом.



Останнім часов розшукую прості і смачні рецепти випічки, бо хочеться дитинці в школу дати щось смачне, для перекусу. 
І я натрапила на такі булочки с заварним кремом і ізюмом. 
Рецепт дуже сподобався, бо зовсім не складний - тісто магазинне, вже готове. Цей факт дуже пришвидшує процес .
Вчора ввечері вже і напекла.



Рецепт скопіюю з оригінала. Він російською.

Берем готовое слоеное дрожжевое тесто. У меня "Звездное".
Размораживаем его в холодильнике. Заранее.
Также накануне замачиваем изюм в коньяке или в ликере "Куантро" .
Изюма около 200 г.
Готовим заварной крем. На 0,5 л молока 100г сахара, 0,5 ч.л. ванильного сахара, 1,5 стол. л. муки и 2 яйца.
Ставим на огонь молоко с ванильным сахаром , а тем временем взбиваем яйца с сахаром и добавляем муку, затем когда молоко почти закипело добавляем 1\3 молока к яичной смеси тонкой струйкой - это чтобы яйца не свернулись. Затем отправляем обратно в кипящее молоко и постоянно помешивая варим минут 5-7. Остужаем крем.
Раскатывам тесто. Намазываем ложкой остывший крем. Затем щедро посыпаем изюмом (второй пласт у меня с шоколадными каплями), сворачиваем в рулет и острым ножом разрезаем на колечки толщиной прим. 2 см. Кончик смачиваем водой и прилепляем ко дну булочки. Кладем на пергамент и слегка приплюснем их. Смазываем желтком для колера и даем расстояться минут 20. Затем выпекаем при 180С минут 20-25. Когда достанем их из духовки, надо смазать сахарным сиропом их для блеска.
Сироп: полстакана воды+ полстакана сахара растопить и прокипятить.



І мої зауваження.
1. ізюм не замочувала в кон'яку, бо це для дитини, тому просто залила кип'ятком, щоб сильно разбух
2. крем обов'язково перед намазуванням остудіть!!!! Якщо крем буде навіть теплим, тісто потече.
3. тісто не разморожуйте сильно! Інакше - м'яке тісто, мокрий крем, це буде каша( вде перевірила)))

5 комментариев:

  1. быстро и вкусно! осталось купить тесто )))

    ОтветитьУдалить
  2. ..оооо...як круто! ми дуже полюбляємо робити щось з листкового тіста! а це прям знахідка, а не рецепт! Треба спробувати. Дякую, Наталю

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. да, листкове тісто дуже виручає - швидко і смачно і безліч варіантів використання

      Удалить
  3. ооо, смачно виглядає!!
    але чомусь я "не подружилася" з покупним тістом

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А чого не подружилась?
      Домашнє звичайно краще. Але , чесно кажучи, не завди на тісто є час і листкове тісто взагалі мудотно готувати - дуже довго, як на мене.
      А для звичайного пора доставати хлібопічку - там таке чудове здобне тісто виходить!

      Удалить